5 причини да започнете собствен бизнес по време на криза

Последните 2 години се превърнаха в истинско изпитание за бизнесите по цял свят. Много от тях бяха сложени на пауза, което за някои беше пагубно. Голяма част от предприемачите и най-вече младите сред тях, с желание за развитие на собствен бизнес отложиха мечтите си и ги стопираха. Но дали това е правилното решение?

Според бизнес експертите не съвсем. И веднага ще се обосновем. Перфектното време за стартиране на собствен бизнес просто не съществува, именно това твърдят хиляди предприемачи по цял свят. Съответно дали ще започнете сега или чак след глобалната криза не е от особено значение. Всичко зависи от вашата идея, предприемаческият дух и желанието за упорита работа. Опитайте се да извлечете всички ползи от ситуацията в момента, а такива определено има. Оказва се, че именно сега е времето да разгърнете потенциала си и да се възползвате от възможностите, които ситуацията предоставя.

Следва да посочим 5 причини да започнете да градите своят бизнес сега по време на кризата.

  • Разполагате с повече свободно време от всякога

Заради пандемията целият свят беше сложен на пауза. Мнозина от нас преоткриха работата от вкъщи и ни се наложи да забравим за срещите с приятели и социалният живот като цяло. И въпреки лошата страна на всичко това, има и една положителна, от която ако се възползвате по правилният начин ще ви донесе успехи.

Повечето свободно време, с което разполагаме сега дава възможност да преосмислите всеки един аспект от вашият живот, какви са мечтите ви, какво желаете да постигнете и как да го направите. Отговорите на всички тези въпроси съставляват план, в който можете да инвестирате. Помислете за изграждането на собственият бизнес, за който до сега просто сте нямали време от работа, пътувания и срещи. Изградете ясен план за неговото стартиране сега.

  • Идеята, съградена днес може да не бъде толкова успешна утре

Истината е, че идеята която имате в момента важи за настоящето. Непрекъснатото й отлагане и реализирането и след година например може да не доведе до същият успешен резултат, който ще бъде ако я осъществите още сега. За това и много от експертите съветват младите предприемачи да не се отказват от идеите си и да не ги поставят на пауза, защото те могат да ги направят успешни днес, но само ако не бъдат отложени. Пръкналите се идеи в момента важат спрямо създалата се ситуация, защото са породени именно в нея.

  • Възможността да откриете правилните екип от професионалисти днес е много голяма

Много талантливи и млади хора днес си търсят работа. Пандемията накара много от тях да преосмислят своите заложби и да се ориентират към работа от вкъщи, което е огромен плюс за компаниите и предприемачите. Така е далеч по-лесно да откриете правилните хора, с които да реализирате успешно своята идея, особено ако тя ще се развива основно в интернет пространството и които ще работят успоредно с вас в израстването. Заобграждайки се с професионалисти е стъпка към осъществяването на успешен бизнес.

  • Изграждането на бизнес в трудна ситуация ви прави по-силни и опитни за в бъдеще

Всяка трудна ситуация е урок. Така е в живота. От малки ни казват да не се страхуваме да рискуваме, да падаме, да експериментираме, защото дори и да сгрешим получаваме ценен урок, който ще ни носи успехи в бъдеще. Същото е и в бизнеса. Рискувайки сега и взимайки трудни решения за изграждането на име и позиции на пазара ви носи ценни уроци, от които ще натрупате сериозен опит за отрицателно време.

Изграждайки днес компания, даваща работа на хората във времена на намалено търсене и сериозна безработица ще ви направи изключително силни за в бъдеще, когато икономиката в страната ще се подобри. Това ще ви помогне да растете и да се развивате още повече.

  • Едва ли ще има по-добро време за реклама

Чрез рекламата вие достигате далече и казвате на повече хора как можете да им бъдете от полза с вашият бизнес. Сега, когато светът е в криза има едно място, което продължава да се развива с огромни темпове. Това е интернет пространството. Социалните мрежи са по-пълни от всякога и ако искате да се популяризирате бързо, няма по-добро време от настоящето. Все повече хора ги използват с цел социални контакти, а това ви дава изключителната възможност да достигнете до тях, даже и отвъд границите на страната.

Оказва се, че няма по-добро време от изграждането на бизнес по време на криза. Да ще се сблъскате със сериозни предизвикателства, но те ще ви дадат ценни уроци и опит. Успявайки сега, ще можете да изградите успешен и развиващ се бизнес за в бъдеще, когато ситуацията ще се подобри.

Ако сте решили да започнете собствен бизнес по време на криза, Счетоводна кантора Варна и Добрич „Комаров Консулт“ е на разположение, за да ви подкрепи в тови амбициозно начинание. Ние ще ви помогнем с персонализирани счетоводни и данъчни решения, които отговарят на специфичните нужди на вашия нов бизнес, осигурявайки ви солидна основа за стабилен растеж и успех въпреки предизвикателствата на текущата икономическа обстановка.