Счетоводно обслужване на онлайн магазин - Komarov Consult

Счетоводно обслужване на онлайн магазин

Счетоводно обслужване на онлайн магазин

Голяма част от хората си мислят, че да притежаваш онлайн магазин е лесно. И от една страна си е така. Не се съобразявате с определено работно време, магазинът ви е отворен денонощно, без да има нужда от физическо присъствие. От друга страна не отделяте пари за наем на помещение, а поддръжката на уеб сайт е в пъти по-лесна и изгодна. Но до тук с лесното.

Много от собствениците на онлайн магазини изпадат в затруднение щом стане въпрос за счетоводно обслужване. Рядко хората разполагат с необходимите познания да се справят сами с нормативните изисквания и подготвянето на необходимата документация. И тук даваме отговор на въпроса, който много собственици на онлайн магазини си задават:

Да, всеки бизнес има нужда от професионален счетоводител или фирма, която да се занимава със счетоводното обслужване на онлайн магазина.

Наемайки такъв си спестявате време, проблеми и финансови средства.

Какво включва счетоводното обслужване на онлайн магазин?

На практика счетоводното обслужване на онлайн магазините обединява няколко ключови задачи. На първо място е регистрацията по ДДС на фирми, които са достигнали необходимите изисквания и имат желание за регистрация. След като дадена фирма се регистрира, тя следва да изготвя специфичен отчет, който трябва да бъде представен до 15-то число всеки месец. Идва и най-важната част – воденето на приходите и разходите на фирмата и най-вече оптимизирането на разходите.

Особено за второто, като собственик на онлайн магазин ще имате нужда от помощта на професионалист. Правилното оптимизиране на разходите е от ключово значение за успехът на всеки бизнес, най-вече и когато се осъществява голямо движение по сметките. Понякога изглежда така сякаш онлайн магазините нямат разходи, но това далеч не е така. Всеки собственик на добре развит бизнес онлайн може да потвърди, че разходите също не са никак малки.

Как да избера счетоводител за моят онлайн магазин?

В днешно време голяма част от бизнеса се реорганизира онлайн – там е далеч по-удобно и приятно. И ако осъществяването на подобна дейност преди години беше лесно, досущ като детска игра, в последно време не е така.

Причината за това е нарасналият брой измами, който принуди страните, в това число и България да вземат мерки за защита на потребителя и за това издадоха куп регулации, целящи стандартизация и уеднаквяване на извършваната дейност. Прост пример за това е навлязлата съвсем наскоро наредба Н-18, засягаща касовите апарати.

С цел да извършвате законно дейността си, е необходимо да се обърнете към професионалист с опит, който да се превърне във ваш доверен партньор. Нашият съвет е да се доверите на счетоводна къща, с доказан опит през годините и която посочва сред услугите си, че извършва счетоводно обслужване на онлайн магазини.

Счетоводно обслужване на онлайн магазин от счетоводна кантора „Комаров консулт“

Изборът на правилният счетоводител е изключително важно решение, което касае успехът на Вашата фирма. Поради тази причина счетоводна кантора „Комаров консулт“ предоставя на своите клиенти професионални счетоводни услуги, сред които възможност за абонаментно счетоводно обслужване на онлайн магазин, без значение от размера на фирмата, персонала, както и държавата, в която продавате стоката си. Нашият екип от професионалисти с доказан опит в сферата ще ви помогне с адекватно консултиране относно всичко свързано с осъществяването на търговска дейност в интернет, според законовите наредби.

Вече 27 години подхождаме индивидуално към всеки един клиент и бизнеса му, извършвайки качествено, адекватно и под строга конфиденциалност задачите си. Нашата цел е да бъдем довереният партньор, който стой зад гърба на всеки успешен бизнес.

На нашите клиенти с онлайн магазин предоставяме:

  • Задълбочени познания по законодателството в сферата на онлайн продажбите;
  • Приходно-разходна оптимизация;
  • Регистрации на онлайн фирми по ДДС;
  • Експертно консултиране;

Доверете се на експерти с опит!

Подобни статии

Имате открити сметки в Revolut, Pay Pal или Paysera. Трябва ли да ги декларирате в БНБ. - Komarov Consult

Имате открити сметки в Revolut, Pay Pal или Paysera. Трябва ли да ги декларирате в БНБ.

Напоследък все повече фирми, опериращи онлайн, но и не само, предпочитат да използват електронни портфейли докато изпълняват своята дейност. Финтех...

28 февруари 2023

Продажба на лек автомобил закупен от Физическо лице. Трябва ли да начислим ДДС при продажбата? - Komarov Consult

Продажба на лек автомобил закупен от Физическо лице. Трябва ли да начислим ДДС при продажбата?

Днес ще разгледаме често срещан казус при продажбата на лек автомобил от фирма, която е регистрирана по ЗДДС. Тази ситуация...

30 ноември 2022

Нов праг за регистрация по ДДС – от 50 000 става на 100 000 лева - Komarov Consult

Нов праг за регистрация по ДДС – от 50 000 става на 100 000 лева

На първо четене тази година депутатите решиха да се увеличи прага за задължителна регистрация по ДДС. Припомняме, че до момента...

22 ноември 2022

Безвъзмездна финансова помощ за внедряване на решения в областта на ИКТ и киберсигурността - Komarov Consult

Безвъзмездна финансова помощ за внедряване на решения в областта на ИКТ и киберсигурността

През октомври 2022 предстои да бъде отворена за кандидатстване програма за Безвъзмездна финансова помощ за внедряване на решения в областта...

17 октомври 2022

Свържи се с нас